Párkapcsolati tanácsadás

Figyelem, megértés, harmónia

A párkapcsolati tanácsadás bemutatása

Mikor érdemes segítőhöz fordulni

Hogyan közelíthetjük a problémátokat

Miben változik az életetek a tanácsadást követően

Mit ad Neked egy párkapcsolati tanácsadó, mire jó a párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás: Szakember által vezetett, bizalmas folyamat, amelynek célja a párkapcsolat javítása, a konfliktusok megoldása és a boldogság elérése.

Kulcskifejezések:

 • Kommunikáció: A párkapcsolat alapja. A tanácsadás során a párok megtanulnak hatékonyabban és empatikusabban kommunikálni egymással.
 • Konfliktuskezelés: A konfliktusok elkerülhetetlenek, de a tanácsadás során a párok megtanulnak konstruktívan és békésen megoldani a vitákat.
 • Bizalom: A bizalom alapvető fontosságú a párkapcsolatban. A tanácsadás segíthet a bizalom újjáépítésében, ha az megingott.
 • Intimitás: A fizikai és érzelmi közelség fontos szerepet játszik a párkapcsolatban. A tanácsadás segíthet az intimitás fokozásában.
 • Elkötelezettség: A párok elkötelezettsége a közös munka iránt kulcsfontosságú a tanácsadás sikeréhez.
 • Párkapcsolati tanácsadó: Szakember, aki képzett a párkapcsolatok dinamikájának megértésében és a konfliktusok megoldásában. A tanácsadó segít a pároknak feltárni a problémák gyökerét és megtalálni a megoldásokat.

 

Mikor érdemes párkapcsolati tanácsadásra menni?

 • Gyakori veszekedések
 • Eltávolodás
 • Megingott bizalom
 • Kommunikációs nehézségek
A Szexuálterápia bemutatása

A párkapcsolat Nő és férfi tánca, amit szeretnénk szenvedélyesen megélni. Ám helyette, gyakran tapasztaljuk, hogy nincs értő kommunikáció, nem úgy figyelnek ránk, és elégedetlenséget, hiányt tapasztalunk. Van, hogy azt érezzük nem felnőtt társ van mellettünk, hanem egy nagy, irányításra szoruló gyerek… Ezen helyzetekből konfliktusok születnek, sértettség, megítélés érzése, amiből eltávolodás, akár elhidegülés, tehát az intimitás hiánya és nemi élet rendszertelensége. Csökken a motiváció, az érdeklődés, a vágy. Elkerülés, halogatás, kifogás, vagy magyarázkodás van a levegőben.

Ha ismerősen csengnek ezek a mondatok, akkor itt az idő segítséget kérni! – Kliensem a párkapcsolati tanácsadást követően gyakran jegyzik meg, receptre írnák fel minden párnak. Ha van probléma, ha nincs. A párkapcsolati tanácsadás olyan értéket képvisel, ami meghatározza a jelen és jövőbeli lehetőségeiket, életminőségüket.

Miért hasznos a párkapcsolati tanácsadás?

Párkapcsolati tanácsadás

Konfliktus kezelés, mediáció, értő kommunikáció
(Szexuális) önismeret fejlesztés a párkapcsolaton keresztül
Szexuálterápia, párterápia

“Akik párt választottak, tükröt is választottak, melybe belenézve, megláthatják igaz valójukat.”

Talán pont attól oly színes, és kihívásokkal teli a párkapcsolat, hogy kihozzuk egymásból azt, ami szeretetre méltó, és azt is, amit szeretnénk önmagunkban elkerülni, elrejteni.

Konfliktusok és viták pedig ott alakulnak, ahol az egyik fél megreked a személyes fejlődésében, a tükör pedig kezd kényelmetlenné válni, az egymásra hatás körforgatagában.

Miben segít a párkapcsolati tanácsadás

Annyi apró cseprő vitán vagyunk túl az életünkben, hogy néha már ki sem látszunk belőle. Ez lett a norma, és az intimitás pótlék. Mindaddig tart, amíg az egyik fél szeretne változtatni, akár fejlődni, másképp csinálni. Ám a párkapcsolatban két fél szükséges a változtatáshoz, ami általában nem egy könnyű folyamat. Hisz nem elvárható, hogy a másik fél is ugyanannyira motivált legyen változtatni, sőt, egyáltalán, hogy hajlandó legyen felismerni: probléma/elégedetlenség/hiány van.

Ezért is javasolják a szakemberek, hogy a felek ne egymást akarják megváltoztatni, egymásra erőltetve az akaratukat, vagy az igazság-tudatukat. További sérülések, fájdalmak elkerülése érdekében, érdemes párkapcsolati tanácsadáson részt venni, ami abban segít, hogy ti ketten

 • önmagatok és egymás megértésére jussatok
 • valóban meghalljátok egymást
 • az egyéni fejlődés mentén a párkapcsolat minősége is változik
 • sértődésektől, játszmáktól, érzelmi viharoktól mentesen, őszintén tudjatok beszélni az érzelmi és gondolat világotokról
 • az eltolódott szerepeket, dinamikát korrigáljátok
 • tudjatok döntésre és megoldásra jutni a titeket érintő kérdésekben
 • a beszélgetéseken túl, képesek legyetek cselekedni, lépéseket tenni a változásért.

Miben változik az életetek a párkapcsolati tanácsadás során

Az évek során, számos pozitív hatásról számoltak már be ügyfeleim. Ezek közül kiemeltem néhányat:

 • változik a kommunikáció, a megközelítés
 • helyére kerülnek a szerepek, és ezáltal a nemi vágy, a szexuális minőség is
 • társdinamika alakul vagy helyreáll (különösen ott, ahol az egyik fél dominanciát gyakorolt)
 • megszűnik a frusztráció, a szorongás, a vélt vagy valós képzetek, elvárások, félelmek
 • a közös munka által harmonizálódik a férfi és a nő, s maga a párkapcsolat
 • családosok esetén, a gyermek közérzetére, esetleges szorongására is pozitív hatással van a szülők változása
 • újraépíthető a bizalom, a biztonságtudat, a szeretet és a szerethetőség érzése, az intimitás.

A probléma változik, ahogy az ember változik. Az, ahol elakadást tapasztaltok, nem más, mint egy újabb lehetőség az emberi fejlődésre. Lépjünk szintet közösen!

Szeretnél jobban megismerni, mielőtt elhatározod magad? Nézd meg a videóimat és a Csúcsra járatva podcast adásokat!

A párkapcsolati tanácsadás megközelítései

Konfliktus kezelésére fókuszált mediáció

Alapvetően jól működő párkapcsolatban is előfordulnak olyan feloldhatatlannak látszó konfliktus helyzetek, amikor érdemes szakembert bevonni.

Ez egy rövid távú program, mely során a konfliktus helyzetre fókuszálva, vizsgáljuk az egyént, az igényeket, a kommunikációt és a megközelítési lehetőségeket. Célom az egymás közötti megértésre törekvés, és mindkét fél számára elfogadható megoldás megtalálása, cselekvéssel érvényre juttatása. Közben segítek az érzelmek kezelésében, új megküzdési stratégiát, ha szükséges viselkedési mintát alakítunk, hogy a probléma valóban felszámolásra kerüljön.

Párkapcsolati tanácsadás, önismeret fejlesztése

Amennyiben egy összefüggő, régóta fennálló problémára keresitek a megoldást; szeretnétek felszámolni a konfliktus helyzetet, a veszekedéseket, a fájdalmas pillanatokat, az intimitás nélkülözését, az elhidegülést, vagy más problémát, akkor a párkapcsolati tanácsadáson való részvételt javaslom.

Az én feladatom az, hogy rávilágítsak a személyiségbeli eltérésekre, a számotokra működő megközelítési és kezelési módokra. Célom, hogy új nézőpontokat adjak, hogy ti, más aspektusból tudjátok vizsgálni saját gondolat- és érzelmi világotokat, tisztábban lássátok és értsétek egymást. A személyiségbeli különbözőségeitek által egyedi megközelítést igényeltek, így vizsgáljuk, hogy az eltérő gondolkodásmódban mi számotokra a potenciál.

Beszélgetéseken át jutunk egyre mélyebb megértésre, mely alapjaiban képes átformálni egymás megközelítését, elfogadását, és a reakciókban, cselekvésekben való megnyilvánulásokat. Kettőtök önismerete, fejlődése által visszaáll az intimitás, a bizalom, és a kiteljesedett párkapcsolat.

Egyetlen elengedhetetlen szempont van, mégpedig az, hogy mindkét fél megtalálja a saját motivációját, hogy jobbá legyen a párkapcsolata.

Kritikus döntések - együtt vagy külön?!

Fontosnak találom kiemelni ezt a részt, különös tekintettel a jelen statisztikai adatokra, mely szerint minden második házasság válással végződik. Egyre több az újrakezdő mozaikcsalád is.

Vannak kritikus helyzetek, amikor azt érdemes vizsgálni, az egyén szempontjából mi lenne a leghelyesebb döntés. Ez nehéz vállalás, nehéz élethelyzet. Ilyenkor különösen nagy segítség egy tanácsadó, aki képes tisztán látni, és láttatni a problémákat okozó forrásokat, és segít megküzdeni az élethelyzettel. Egy kritikus döntéshez jutni, vállani, és véghez vinni, érzelmileg hosszútávon megterhelő.

Kérj segítséget, hogy könnyebb legyen.

Szexuálterápia, tanácsadás

A) Szexuálterápia – az emberi és érzelmi problémákon túl, gyakori, hogy adott probléma átfedést képez a nemi életedben is. Így kialakul valamely szexuális zavar, ami kezdetben pszichésen és lelkileg érezhető, később pszichoszomatikus módon, testi tünetek is megjelennek, amit már nem lehet tovább halogatni, elfedni, elkerülni.

A szexualitás egy kapocs férfi és nő között, az intimitás része. Fontos foglalkozni ezen életterülettel is, hogy kiteljesedett, harmónikus párkapcsolatról beszélhessünk. A szexuálterápia révén, feloldjuk azon gondolatokat és érzéseket, amik zavart okozó tünetekhez vezettek. Részletesebben a Szexuálterápia menüpontban tájékozódhatsz.

B) Szexuális önismeret fejlesztése – elégedettek vagytok a nemi életetekkel, de tovább szeretnétek tanulni, fejlődni, egyénre szabott információk révén, szakértőtől? Szeretnétek megélni a szexualitás magaslatait?! Ezen találkozások során feltehetitek a kérdéseiteket, legyen szó az intimitásról, a szexualitásról, vagy segédeszközök használatáról, technikai ismeretekről.

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra

Pornó és a házasság - Lacsny Éva párterápia
Félelem, frusztráció, szorongás, kényszerek

A pornó és a házasság

A pornó és a házasság A társas magány egyik útja Egy kedves férfi ügyfelem azzal keresett meg, hogy krízisben a házassága. A hiányt, az űrt

Tovább olvasom »

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta