Intimitás Coaching

Szexuálterápia
Önbizalomhiány és a szexualitás kurzus, e-learning, szexuálterápia, önbecsülés, stresszkezelés

10 modul az egészséges emberi és nemi léted megteremtéséhez

Elmélet és gyakorlat egy helyen, kényelmesen, az otthonodból, hogy felszámold az önbizalomhiányt, az önértékelési zavart, és jobban, számodra helyesebben kapcsolódj önmagadhoz, az elképzeléseidhez, a szükségleteidhez, a vágyaidhoz. Hogy végre teljességében merd megélni a nőiességed vagy férfiasságod! Merj önazonosnak lenni!

Önbizalomhiány esetén olyan önszabotáló utakat és mintákat alakíthattál, melyek visszaigazolták a csökkent értékűség tudatodat, a kisebbrendűség érzésedet. Melyek által nem csak te különböztetted meg magad, de mások is téged. Frusztráció, szorongás övezheti az emberi és szexuális pillanataidat, ott ahol senki se lát, otthon a négy fal között, és/vagy a párkapcsolatodban.

Jellemző rád az elkerülés, a konfliktuskerülés, a hárítás, a biztonsági játék, a spontaneitás hiánya, a bebetonozott meggyőződések, a félelem és kétség, a bizonytalanság érzése. Esetleg tehetetlennek, inkompetensnek érzed magad a párkapcsolatodban?

Szakmai tartalom, emberi nyelven, rizsa nélkül!

- szexuálterapeutától -

Ismerd meg a működésed, ismerd fel a mintáidat, szokásaidat, megküzdési stratégiáidat. Láss a problémáid mögé! Mit miért csinálsz, és hol ronthatod el, ami miatt annyi stressz, konfliktus, probléma, kétség övezi a nemi életed, vagy a párkapcsolati minőséged.

A munkahely lehet egy biztonságos pont, ahol jól tudsz működni. Lehetsz sikeres. Ám mi a helyzet otthon, a párkapcsolatodban, vagy az emberi kapcsolataidban?! Hogyan pozicionálod magad? Ki vagy te a másikkal szemben? Jellemzők rád olyan destruktív szerepek, mint a mártír, a kifogáskereső, a megmentő, az alárendelődő, a megalkuvó, a megfelelési kényszeres, a teljesítménykényszeres szerep, mely egyben egy viselkedési minta és a stresszel szembeni megküzdési stratégia.

Mely arra is szolgál, hogy aláássa az önbizalmad, az önbecsülésed, az önértékelésed, és egy negatív tükrön át szemlélhesd magad. Miben nem vagy elég jó, elég szerethető, elég szép, elég elég… Tehát te magad csorbítod az énképed, az önmagadról alkotott véleményed, meggyőződésed, és ezt adod tovább a partnerednek is.

Meg kell különböztessük az emberi, a nemi és a szakmai énünket

A szociális élet, a normák, a szabályok lehetővé teszik, hogy szakmailag kiteljesedjünk, akár hivatástudattal éljünk, egy sikeres életet.

Ám, sok sikeres ember szenved attól, ami otthon várja. Elhidegülő kapcsolat, érzelmi távolság, feszültség, csendes vagy hangos viszálykodás… Perpatvarok, elégedetlenség, fájdalom. Hiány! Iszonyat fájó, égő lélek, mely minden nap belehal a magányosság, az elkerülés, a kielégületlenség érzésébe. Itt van mellettem az az ember, akit szeretek, akihez érzelmileg kötődöm, és mégsem találjuk a közös utat az intimitáshoz, a szeretettség élményhez, a szexualitás kiteljesedéséhez.

Nem érezzük magunkat elég jónak, és egy ponton már fel is adjuk a küzdelmet. Jöhet a megszokás! Tárt karokkal fogadjuk!

Vagy mégsem?! Lehetnék még elég jó?! Szerethető?! Kívánatos?! De hogyan, ha ennyire kevésnek érzem magam?! Ha már érinteni is félek! Ha már jobb az első pillanatban rövidre vágni, akár egy érintést, ölelést, csókot, csak hogy ne kelljen tovább mennem, vagy ne kelljen kinyitnom a lelkem. Jobb a biztonság. Jobb, ha távol maradok. Mert úgyis sérülni fogok. Tudom! Már annyiszor megégettem magam!

Megoldókulcsot adok a kezedbe, és változtass!

Nem tudom, te hogyan tapasztaltad, de én azon a véleményen vagyok, hogy mit sem ér a szakmai siker, ha nőként nem érzem sikeresnek magam.

És miben mérhető a siker?!

Az elfogadás és a szeretettség élményében. Az összetartozás élményében. Abban, hogy amikor összeér a tekintetünk, mosolygunk, és a nő reagál a férfira. Mindig ott vagyunk egymásnak. Mindig játszunk. Nem hagyjuk a lángot kialudni, éberen őrizzük. És igen, közben vállaljuk a sérülés kockázatát. Vállaljuk, hogy az élet nem rózsaszín cukormáz, hanem fájdalom, és gyönyör hullámvasútja. Mindkettőre fel merünk ülni. Mert megfejlődtük azt az emberi mértéket, amikor elhisszük magunkról, hogy szeretetők vagyunk, elég jók, és tiszteljük, becsüljük önmagunkat, és egymást. Tudjuk, hogy van választási lehetőségünk. És minden nap döntünk. Ma is itt akarok felébredni, és mellette tartani. Miközben önmagam mellett is kitartok.

Ezt hívjuk egészséges önbizalomnak, önbecsülésnek, és férfi-női minőségnek.

Az önbizalomhiány és a szexualitás kurzus ide tud eljuttatni, ha te is akarod!

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta