Intimitás Coaching

Szexuálterápia
Merevedési zavar

Merevedési zavar: okai, tünetei, kezelése

A merevedési zavar (erektilis diszfunkció) egy olyan szexuális probléma, amely sok férfi életét érinti, de gyakran tabuként kezelik. Fontos megérteni, hogy a merevedési zavar egyáltalán nem ritka, és számos lehetséges okkal és kezelési opcióval rendelkezik.

A merevedési zavar tünetei

A merevedési zavar fő tünete a szexuális inger hatására bekövetkező vagy annak fenntartására képtelen merevedés. A probléma rendszeresen vagy tartósan jelentkező esetén érdemes orvoshoz fordulni. Egyes esetekben a merevedési zavar más szexuális problémákkal is társulhat, például korai magömléssel vagy szexuális vágy hiányával.

A merevedési zavar okai:

A merevedési zavar hátterében számos tényező állhat, beleértve:

  1. Pszichológiai tényezők: Stressz, szorongás, depresszió, szorongásos teljesítmény vagy más mentális egészségügyi problémák befolyásolhatják a merevedést.

  2. Élettani okok: Érrendszeri problémák, cukorbetegség, magas vérnyomás, hormonális egyensúlyhiány vagy idegi károsodás is vezethet merevedési zavarhoz.

  3. Életmódbeli tényezők: Dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, elhízás vagy más egészségtelen életmódbeli szokások szintén növelhetik a merevedési zavar kockázatát.

  4. Gyógyszeres mellékhatások: Bizonyos gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok vagy szívgyógyszerek mellékhatásként okozhatnak merevedési problémákat.

A merevedési zavar kezelésének módjai:

  1. Életmódváltás: Egészséges életmód, rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás és dohányzás mellőzése mind hozzájárulhatnak a merevedési zavar javulásához.

  2. Pszichoterápia: Szorongás vagy depresszió esetén pszichoterápiás kezelés segíthet a mentális tényezők kezelésében.

  3. Gyógyszeres terápia:  Segíthetn a véráramlás növelésében és a merevedés javításában.

  4. Hormonterápia: Hormonális problémák esetén hormonkezelést alkalmazhatnak a normális egyensúly helyreállítására.

  5. Vákuumpumpa és péniszgyűrűk: Ezek a segédeszközök fizikai módon segíthetik a merevedés elérését és fenntartását.

  6. Műtéti beavatkozások: Súlyos esetekben, például érrendszeri vagy implantátumok beültetése, műtét is szóba jöhet.

A merevedési zavar kezelése minden esetben egyénre szabott, és a páciens és orvosa közötti nyitott kommunikációra épül. Fontos az egészségi problémák korai felismerése és kezelése, valamint a szükséges szakorvosi segítség igénybevétele a teljesítmény és az életminőség javítása érdekében.

Ne féljen segítséget kérni!

Tabuk helyett nyitott párbeszéd.

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta