Intimitás Coaching

Szexuálterápia

Mi van az orgazmusképtelenség hátterében?

A női orgazmus – kinek gyönyör, kinek kétség, és van, akinek gyötrelem az elérhetetlenség

Az orgazmust körbejáró sorozatot indítok a szexuálterapeuta tükrén át, melyben taglalom az emberi tényezőket, az orgazmus fizikai elérésének lehetőségeit, és a testtudat fejlesztését. Illetve beszélek a lelki oldalról is, mint blokkok, gátak, félelmek, vagy prüdéria. És ki nem hagynám a beteljesülés gyönyörteli pillanatát, egészen a multiorgazmusig!

Az első részben a lenyomatokról írok, amik meghatározzák, hogy képes vagy-e nőként orgazmust átélni, illetve férfiként olyan szexuális partner lenni, ami gyógyítólag hat a nőre. Fontos felismerni, hogy szexuális tekintetben is, egyik ember függ a másiktól. Ha az egyik partner blokkolt, párját is blokkolni fogja. Így például az orgazmus képtelensége nem feltétlenül csak a nőn múlik, és semmiképpen sem csak az ő problémája.

Orgazmuszavar kezelése - Lacsny Éva szexuálterápia és párterápia online

Vizsgáljuk meg mi van az orgazmus zavar hátterében

Az emberben „lerakódnak” a múlt tapasztalásai, sebei, sérelmei. Amikor nem vigyáztál magadra, és engedtél, belementél olyan szituációba, ami végső soron sértett, akkor az, benne marad a lelkedben. Amikor a partnered volt figyelmetlen és általában akaratlanul, de mégis olyat tett, ami számodra sértő, frusztráló, vagy fájdalmas volt, szintén alakítottál belőle egy lenyomatot a lelkedben, és az idegrendszeredben. Ez egy emlékkép, ami később bármikor felszínre kerülhet, ha ismerős hatás ér, és beindítja a motort. Ezt triggerelésnek, más néven trigger pontnak is hívjuk. De erről majd később…

A tapasztalatok egyik végpontja az idegpálya. Így tudatosan vagy tudattalanul el tudjuk vágni az örömérzethez, a kielégüléshez vezető utat.

A nők 50%-a még mindig egyáltalán nem él át orgazmust az együttlétek során. Azok pedig, akik elérik, csak kis százalékban multiorgazmusosak.

Az önbántalmazás járható út ?

Furcsán működik az ember, általában azt keresi, ami ismerős számára. Így, amikor számodra nem megfelelő partnert választasz, és olyan kapcsolatokat alakítasz, ami számodra előnytelen, megalkuvást kíván, vagy önsértő, képes vagy benne maradni, szenvedni, mert ez az ismerős.

Az ismerős érzés egyenlő a biztonsággal, a biztonság tudattal (ettől még lehet fals). Ezért tűnik elsőre annyira félelmetesnek változtatni!

Tart ez az élet mindaddig, amíg az önismereted felfejlődik, és tudatosabb, erősebb, megtartóbb emberré tudsz válni. Amikor tudod magad annyira szeretni és becsülni, hogy megtartsd saját határaidat a másik emberrel szemben. Amikor hiszel és bízol magadban. Amikor ki tudsz állni magadért.

Mi szükséges ehhez?!

Elsősorban önvizsgálat és a képesség, szembenézni önmagaddal és azokkal a tényezőkkel, amiket problémának élsz meg. Utána lehet apró lépésekben változtatni.

Az orgazmus képtelensége pszichésen, lelkileg korlátolt

Az az igazság, hogy erre nincs gyógyszer. Amíg szervileg egészséges vagy, nem történt olyan műtét, ami idegpályát, izmot sértett volna, addig a probléma pszichésen van jelen. Valamikor, valahogyan eljutottál egy olyan pontra, hogy tudattalanul elvágtad magad a szexuális kiteljesüléstől.

Sokan éreznek örömérzetet együttlét során, de nem jutnak el az orgazmusig. Van egy pont, ahol megállnak, leblokkolnak, hirtelen megszűnik az érzés.

Orgazmushiány kezelése - Lacsny Éva szexuálterápia és párterápia online

Mit lehet tenni? Van megoldás?!

Amondó vagyok, amíg élünk, mindig lehet mit tenni, fejlődni, változtatni. Csak határozd el, hogy akarod a változást, és mész, teszel érte. Nem tablettát keresel, és spiri idézetet, majd várod a megváltást. Pillanatnyi mámornak működhet…

Tartósan, a pszichés és lelki blokkokat, pszichésen szükséges kezelni. Fontos, hogy megismerd önmagad, hogy miért működsz úgy, ahogy. Hogy tudj változtatni. Szexuálterapeutaként például önvizsgálatra segítelek, illetve arra tanítalak, hogyan tudod jól használni a tested és a tudatod. Rendszerszemléletben, hogyan működj számodra megfelelően.

Párhuzamosan, a férfi is sokat tud neked segíteni, hogy felszabadulj a blokkjaid rabságából. Az a férfi tud igazán segíteni, akinek nincs szüksége visszaigazolásra, mert rendben van, és tudatosan képes vállalni, hogy minden mozdulatával, kedves szavával, gyógyítja szeretett nőjét. Az ilyen férfi kitartó, és alázatos, minden figyelme partnerén van, felelősséggel van iránta. A férfi szeretői minősége rendkívüli tud lenni. Ez is tanulható, talán a hozzáálláson és a gondolkodásmódon van a legnagyobb hangsúly.

Folytatást itt olvashatod! – Hogyan tudsz több örömöt, orgazmust elérni

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta