Intimitás Coaching

Szexuálterápia

Hogyan tudsz több örömöt, orgazmust elérni

Ha te is azok közé tartozol, akinek vannak problémái az orgazmus elérésével-megélésével, vagy az orgazmus előidézésével, akkor remélem, ez a cikk segít felismerni a benned szunnyadó potenciált.

Még mindig a női orgazmus felől közelítünk, így a mostani cikkben férfiként arról olvashatsz, hogyan tudod partnered segíteni az örömhöz vezető úton. Nőként arról, hogyan tudod jobban átadni magad, megélni az orgazmust. (A végén gyakorlati javaslatokkal.)

Az első részt ott hagytuk abba, hogy mennyire fontos az önvizsgálat és a pszichés-lelki problémák feltérképezése; az önmunka. Minden, ami hatást gyakorol vagy gyakorolt rád, az megmutatkozik a szexualitásod minőségében. Például, hogyan tudod átadni magad, vagy mik azok a tényezők, ahol korlátozod saját magad, és/vagy a partnered.

Női orgazmus elérése - Lacsny Éva párterápia online

Amikor már tudod, hol vannak a problémák, tudatosan el tudsz kezdeni dolgozni rajta nőként. Férfiként pedig úgy tudsz segíteni, hogy nem engeded letérni a nőt erről az útról – azaz visszanyúlni a régi viselkedési mintákhoz, a megszokáshoz. De erről mindjárt írok, lentebb.

Nézzünk az önkorlátozásra egy példát: szingli nőként képes vagy szexelni a férfival, de nem tudod megélni az intimitást. Az félelmetesnek tűnik, ahhoz bizalom kell, ahhoz adni kell magadból, meg kell mutatkoznod, fel kell fedni saját valódat. Ehhez valószínűleg nincs elég bizalmad (valószínűleg volt ezen a téren negatív tapasztalatod). Azt érzed, szuper jó a szex, a dugás, de amikor hazamész, magányos vagy. Lefoglalod magad emberekkel, tevékenységekkel… De kérdezem: Marad időd magadra – Magadba nézni? Vizsgálni? Gondolkodni azon, hogyan lehetne jobb, igazából neked?

Az orgazmushoz bizalomra van szükség. Bizalom önmagadban és bizalom a partneredben.

Hiába tudod, hogy jó kezekben vagy, ha legbelül, mégis kétséged van, vagy félsz, és beállítasz egy féket, ami pont az orgazmus előtt vált, öröm helyett, ürességbe. Nem azt mondom, hogy tudatosan teszed, hiszen nem! Te „csak” az eredménnyel szembesülsz, alkalomról, alkalomra. Jó az együttlét, de nem érzed a (fizikai és lelki) kiteljesedettség élményét és azt, hogy orgazmusod lenne. És ez nem csak a te kudarc „élményed”. A férfié is, a párodé is. Számára is frusztráló, hogy nem tud kielégíteni, nem érzi sikeresnek magát, mint potens férfi.

Ennek például az lehet az eredménye, hogy a potens férfi elkezdi kétségbe vonni magát, és kialakulhat erekciós zavar, vagy a kezdeményezés, az együttlét hárítása. A férfi érezheti úgy, hogy ha áthárítja a kezdeményezést a nőre, leveheti a felelősség terhét a válláról.

Összefoglalva az eddigieket:

jelen van a bizonytalanság, a bizalom hiánya-zavara, és ott a fék, ami megállítja az örömben való kiteljesülést, és jön a kudarc élmény.

Aktuális a kérdés, mit lehet tenni?!

Nőként az első vizsgálandó kérdés, hogy minden emberrel szemben van egy (túlzó) távolságtartás, és folyamatos kérdés, hogy lehet-e bennük bízni? Vagy kizárólag a férfival szemben érzel/viselkedsz így, és esetleg csak intim/szexuális helyzetben?

Érdemes visszatekinteni, mik azok a tapasztalatok, amik arra vittek, hogy feltételesen tudj csak kapcsolódni a partneredhez? Van-e olyan sérülés, amit magadban hordozol, és az együttlét során bekapcsol az emléke – felidézed – így szabva gátat a kiteljesedésnek?

Gyakorlati javaslat: partnereddel kezdjetek el egy “meditatív” tréninget

Nem a szó klasszikus értelmében vett meditációról van szó, hanem sokkal inkább egyfajta hozzáállásról, megközelítésről, és tudatállapotról.

Nőként, a tudatoddal és a testeddel dolgozol, a férfi pedig támogat, jelen van, és segít átlendülni a megakadásokon, miközben az örömérzet okozásának mértékével játszik, egy szóval, kényeztet.

Minden alkalommal, amikor érzed az elakadást, a blokkot, kezdj el tudatosan a lélegzeted minőségére figyelni. Mély belégzés, lassú kilégzés, miközben az ajkadat résnyire nyitva hagyod. Engedd a levegőt áramolni, és szabadon mozogni a tested. A feszültséget mozgással tudod tompítani. Ugyanarról az ösztönös beidegződésről van szó, amikor az édesanya ringatja gyermekét, hogy megnyugodjon. Te ugyanezt megteheted saját testeddel, ami által a pszichédet nyugtatod.

Figyeld meg a tested, amikor érzed a blokkot, szép magyar szóval, befeszülsz: tehát az izom feszül (összehúzódik), a légzés vagy megáll, vagy kilégzés következik. Ezt az idegrendszeri feszültséget, belégzéssel, nyitással lehet oldani.

A férfi segítőként...

… bele tud avatkozni abba, hogyan pozícionáld a tested. Szavak nélkül, tudja változtatni, hogy neked jó lehessen. Tud figyelni a lélegzetvételedre. És abban, ha figyelmes vagy, rá tudsz hangolódni, és átveszed a férfi nyugodt, megtartó légzését. Ez az együtt-állás, harmonizáció visz el benneteket az igaz egyesüléshez és beteljesüléshez. Amikor már akkora a bizalom és az odaadás, hogy nincs szükség önmegtartásra, megengedhető a teljes eggyé válás. Egy lelki-szellemi kapcsolódás, melyben a test is összeforr.

Soha nem szabad, nem jó akarni az orgazmust. Követelni, számon kérni, végképp nem szabad. Annak van egy testi és lelki áramlása, lefolyása, amit a férfi és a nő is tud vezetni, irányítani, szabályozni.

Férfiként, talán a legfőbb szempont, hogy képes legyél elengedni minden vágyad, és „üres fejjel” jelen lenni, teljes figyelmedet a partneredre irányítani, és érezni azt, hogy adott pillanatban mire van szüksége. Az inger, amit nyújtasz számára, az olvasatokból kell következzen. Mit olvasol ki a nő lényéből?! Mire lehet éppen szüksége?! Talán ez a legnehezebb feladat, amit egy életen át érdemes tanulni.

Ebben a minőségű jelenlétben tud a nő igazán feloldódni, és elhinni, hogy bízhat benned. Hogy érezze, jó kezekben van, mert egy tudatos férfi van mellette, aki képes őt vezeti a beteljesülés útján.

A szexuálterápia erről is szól. Hozzáállást, gondolkodásmódot, emberi- és szexuális minőséget is tanít. Legalábbis, én így teszem.

Női orgazmus elérése - Lacsny Éva párterápia online

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta