Intimitás Coaching

Szexuálterápia

Hogyan lehet kielégíteni a nőt?

Egy elhangzott kérdés, egy férfi ajkából. Elgondolkodtatott, ez a valószínűleg sok férfit foglalkoztató kérdés. Amire sajnos, nincs egy egzakt válaszom.

Számomra ez a kérdés kicsit olyan, mint amikor felveszek egy palackot, és elkezdtem dörzsölgetni. Hátha benne lakozik maga Dzsinni szelleme! Hátha, amikor dörzsölöm, nekem előjön! És amikor erre gondolok, akkor azt érzem, hogy a kérdés, az alapgondolat téves. A megközelítés téves.

Vajon a nő a palack, amit valahogyan, dörzsölgetni kell? Lehet? Van erre pontos leírás?

Nincs.

És ha a nő nem elégül ki, vagy nem mutatja a kielégülés jeleit, és Dzsinni sincs a palackban, akkor vajon a nővel van a probléma, vagy a férfival?!

Nő kielégítése - Lacsny Éva online szexuálterapeuta

Talán nézzünk a palack mélyére. – Induljunk ki abból a felvetésből, hogy a nő reagál arra az ingerre, impulzusra, amit a férfi ad.

Ez máris megadja az első kérdést: A férfi mire figyel pontosan? Mivel van elfoglalva a fejében, a testében, a lelkében? Milyen program fut éppen? Talán túl izgatott, vággyal fűtött, és annyira nem tud uralkodni a saját vágyán, hogy bármit is tesz, az a nő szempontjából nem lehet elég jó, elég kedves, elég figyelmes, elég izgató, ez által, kielégítő sem.

A nő sokféleképpen képes kielégülni, de PARTNERRE van szüksége. Partnerre, aki nem palackként „használja”, hanem mély fókusszal, figyeli a legapróbb rezdülését is. És itt kell visszakanyarodjak az elejére, hogy mi a férfi megközelítése.

Félreértés ne essék, ritkán történik, hogy a férfi tudatosan használná a nőt. Inkább arról van szó, ha a férfi képtelen bizonyos fokú kontrollt beiktatni az együttlétbe, ami által egyenes úton halad a saját vágya és izgalma megélésében, akkor az egy egyoldalú együttlét. Amit a nő is érez, és ha őszinte, reagál.

Gyakori, hogy a férfi saját esetlenségét igyekszik leplezni, és próbál kielégülést hozni partnere testébe. Ám az által, hogy nem tudatos, nem érzi, nem tudja mire figyeljen, így nem tud olyan örömöt okozni.

Mi lehet a megoldás?

Ürítsd ki az elméd! Jelen van a szexuális vágyad, érzed, megéled, de nem a fejed, a gondolataid által vezérelve cselekszel, úgy, ahogyan te gondolod, jó lehet.

Fókuszálj! Duális játék a tudatoddal. Egyszer figyelsz befelé, önmagadra, és egyensúlyozol (kontroll). Másrészről figyelsz a nőre. Figyeled minden mozdulatát, jelzését, az izomzatát, a bőrét, a légzését, a testének pozícióját, az illatát.

Ezekből a megfigyelésekből indítasz egy mozdulatot, és adsz ingert a nőnek. Ez a megfigyelés csak arra a pillanatra vonatkozik! A következő pillanatra lehet, már mást fog igényelni, tehát reagálnod kell, és változtatni a pozíción, az adott inger erősségén.

Figyeld a saját légzésed. Ez a kontroll alapja. Ha testtudatos vagy, tudod mikor és hogyan állítsd meg magad, hogy el tudd nyújtani az együttlétet. Ha még nem tartasz ott, semmi gond, tanulható, fejleszthető képességről beszélünk.

A hozzáállás az egyik legfontosabb paraméter. Hogyan állsz hozzá a nőhöz, az együttléthez, az élvezethez. És nem, ez nem egy egyszerű kérdés. Mélyebben érdemes vizsgálni. Főleg, ha problémát okoz a női partneredet kielégíteni.

Férfiként légy tanító és gyógyító egyszerre. Előfordul, hogy a nő nem ismeri önmagát eléggé, hogy tudjon neked segíteni. Ilyenkor főleg rajtad áll, hogyan tudod őt segíteni a felfedezésben. Amilyen kalandor és felfedező vagy, amennyire kíváncsi, érdeklődő tudsz lenni szavak nélkül, pusztán az érintéseddel, a testjátékoddal, olyan minőségű lesz az együttlét. A tiszta szeretet, a mesteri szeretkezés, felszabadító orgazmust, örömöt, mámort képes adni a nőnek (is). A megélésben felszabadul, és elengedi azokat a gátakat, blokkokat, régi sérelmeket, amik mélyen benne vannak. Ez által gyógyul. /És fordítva! Ha a nő számára nem jó, amit kap, és mégis hagyja, sérülni fog.

Az együttlétben nem csak a kielégülés élménye a fontos. Sokkal fontosabb az út. És ezt nem spirinéneként mondom. A szeretkezés is egy tanulási és tanítási folyamat, amelyben programozzuk önmagunkat és a másikat is. Mivel a férfi a behatoló és a nő a befogadó, a férfi felelőssége abban áll, hogy mit tanít a nőnek, mire „programozza” az aktust, és egymást.

Legyen a programozás egy olyan folyamat, ami az érzékenységre, és az érzékenység fenntartására irányul. Azt pedig csak úgy lehet tenni, ha újra és újra vizsgáljuk az utat, és merünk felfedezni új utakat, kísérletezni, tanulni, és tanítani.

Szeressétek egymást, és amit csináltok. Abban a palackban lesz a Dzsinni, ahol a hozzáállás és a tudatosság is rendben van. 😉

Ha úgy érzed, fejlődnél, tanulnál; vagy változtatnál a megszokott, de nem működő mintáidon, vedd fel velem a kapcsolatot.

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta