Intimitás Coaching

Szexuálterápia

A pornó és a házasság

A társas magány egyik útja

Egy kedves férfi ügyfelem azzal keresett meg, hogy krízisben a házassága. A hiányt, az űrt a pornográf tartalmakkal pótolta, töltötte ki. Mire észbe kapott már erősen frusztrált, szorongó, némiképp társas magányban élő férfivá vált. Az erekció se volt már a régi, ahogy a motiváció sem. Képzelhetitek, hogy a felesége is zárkózott volt, és ideje nagy részét anyai és háztartásvezető szerepben töltötte. Hiányoztak egymásnak, hiányzott a kapcsolat, a kapcsolódás.

Elhidegülés kezelése - Lacsny Éva szexuálterapeuta

Nem találták az utat egymáshoz...

Ebben az egyre zsibbasztóbb környezetben és minőségben teltek hosszú évek. A nő és a férfi távolodott egymástól. Természetesen a havi egy-két kötelesség együttlét beiktatásával.

Mit tudunk tanulni az ő esetükből?

Leginkább azt, hogy előbb utóbb észre kell venni, amikor kompenzációt alkalmazunk. Különösen, ha ez a pornó és a maszturbáció, önkielégítés egyvelege.

Elvégre, ha az ember fia öt perc alatt lerendezi magát, miért is kellene tovább menni?! Nem igaz?

Gondoljatok bele, ott van a férfi, benne a nemi vágyba, majd körbe néz a térben. Halkan konstatálja, nem, nem közeledek a feleségemhez, mert mi lesz, ha megint visszautasít. Inkább megyek a biztos útvonalon. Irány a fürdő, a telefon, a pornó és egy gyors maszti. Frusztráció levezetve, megkönnyebbülés pipa.

Aztán megint kiáll a férfi a térbe, és körbe néz. Hiába a gyors öröm, mégis azt érzi, üres a lelke, hiányzik valami. Egyedül van ott, ahol ketten vannak a térben. Szégyen tölti el a lelkét, és némi bűntudat. Tudja, nem ez volt a helyes út, mégis ezt választotta. Ma sem közelít a feleségéhez.

A hétköznapok pont olyanok, mint máshol. Sok a feszültség, a stressz, és néha egy kis vita. A vita a kapocs, a megnyugvás, hogy érzem, még számítok. Még fontos vagyok. Még tudok hatást elérni. Ah, de bárcsak úgy tudnám, hogy jó legyen, örömkönnyek közepedte!

A terápia során az első lépés a stressz kezelése volt. A férfi a munkájából fakadóan sok stressz alatt dolgozott, és ebből azért vitt haza jócskán. A legjobb megküzdésre a pornó plusz maszturbáció kombinációt találta. De évekkel később már tudta, ez nagyon rossz út volt.

Szépen letette a pornót, és kezdtük kiépíteni a fantázia világát. Abból táplálkozzon. És mivel nem volt a ’pornó a fürdő és a maszturbáció’ útvonal, ezért könnyebben tudott közelíteni a feleségéhez.

Miután már nem zizegett, folytattuk a jelenlét tanulását. Nem baj, ha fél, ha kétségei vannak, ha elkerülne, merjen megküzdeni ezekkel a mentális pillanatokkal, és tegyen egy lépést előre. Kezdeményezzen, vállaljon kockázatot.

Közben a szex edukációra is nagy hangsúlyt helyeztünk, segédeszközt is bevezettünk.

Az újdonság, a jelenlét, a tudatosított nyugalom és figyelem meghozta az áttörést. A felesége kezdett nyílni, és örömét lelni a szexuális együttlétben. Egyre több időt töltöttek el így, újra felfedezve egymás testét, lelkét és igényeit. A felesége nem szokott magához nyúlni, és a vágyát, az örömét kimutatni a férjének. Ma már ez sem tabu. Egyre merészebb. Az egyetlen orgazmust felváltotta a több orgazmus. Megtanult spriccelni is, nem csak a saját, de a férje örömére is.

Pornófüggőség kezelése - Lacsny Éva szexuálterapeuta
Ebben az egészben az a csodálatos, hogy nem pusztán a szexuális megújulásról beszélünk, hanem inkább a kettejük közötti kapcsolat, energia, életenergia megváltozásáról. Jó alapokra volt helyezve a kapcsolatuk, így aránylag gyorsan tudtak építkezni, fejlődni, változni. Egymásra találni.

A szexuális megújulás, a siker, a sikeres férfi, újra kalibrálta a férjben az érdeklődést és a motivációt. Már nem félelmetes volt a közeledés, a kezdeményezés, hanem izgalommal telített várakozás. Újra úgy zsongtak, mint a gyerekek az ajándékosztás előtt.

Mindig azt mondom, motivációt nem tudok adni a hozzám érkező ügyfeleknek. Tudom támogatni a bennük lévő motivációt, tudok eszközöket és tudást adni. Mert hiszem, hogy a kapcsolat érték. És ha van elszántság, törekvés, akkor lehet mit tenni. Érdemes befektetni, tehát ezzel egy vonalban, érdemes szembesülni a problémákkal, a nehézségekkel, a fájdalmakkal, a sértettséggel, hogy valami újra tegyünk szert egymás által. A szeretettség élménynél, a biztonságos és sikeres kapcsolódásnál nem sokkal többre van szüksége két léleknek. A férfinak és a nőnek, kik az intimitásban vágynak önmagukra és egymásra lelni, a pillanatba belefeledkezni.

Nektek is hasonló szép élményeket, kalandokat kívánok

És ha most nem is vagytok ott, mert épp krízishelyzetben vagytok, akkor keressetek fel bizalommal. Mert lehet jobb életminőségre és párkapcsolati minőségre jutni. Számos jó, csodálatos példa van már előttem.

Legyetek Ti is a részesei.

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra

Kedves Ügyfeleim!

2023 június 7. és 2023 június 14. között nyári szabadságom első részét töltöm.

Ezért telefonon nem vagyok elérhető! Kérem ha szükségét érzik az online eléréseimet használják. (email, viber, whatsapp)

Megértésüket köszönöm!

Lacsny Éva
Szexuálterpeuta