Intimitás coaching - YouTube csatorna

Nőként széttenni a lábunkat, szégyenteljes, bűnös?! – Neveltetésünkből kifolyólag, rendkívüli pejoratív értelmet kapott nőként széttenni a lábunkat. Sok dogma, félemlítés kapcsolódik hozzá, hogy a fentebb valóink biztosíthassák, hogy kizárólag akkor történjen, amikor az elrendeltetett. A mai napig sokak számára szégyenteljes széttenni a lábukat. És nem, nem egyéjszakás kalandról beszélek, hanem párkapcsolati együttlétről. A videóban javaslatokat teszek olyan gyakorlatokra, amit rendszeresen elvégezve, te magad is képessé válsz feloldani ezt a negatív beidegződést.

Másként szólva, kockáztatsz, vagy elkerülsz, kifogásolsz, biztonsági játékot játszol? Mersz szembesülni? A félelem visszatartó erő. Valójában sok esetben a lehetőségtől tart vissza, csupán azért, mert adott dolog, tevékenység, választás egyelőre ismeretlen számodra. Az ismeretlen pedig általában nem biztonságos. Ami nem biztonságos, attól tartunk, félünk, óvakodva, ha közelítünk. Megtudhatod, hogyan fejleszd a kockázatvállaló képességed.

Fals biztonság, szégyen, álarcok helyett, arra motivállak, merj megküzdeni benső félelmeiddel, kétségeiddel, bizonytalanságoddal, hogy igazán megélhesd a nőiességed, és a nemiséged. A testkép és az énkép összefügg. Ha szégyennel élsz a tested iránt, ha félsz meztelennek lenni, ha álarcokra, körülményekre van szükség, hogy biztonságban érezd magad, valószínűleg tévúton jársz. Beszéljünk a ruha, a körülmények adta fals biztonságról, és arról a kétségekkel teli meztelenségről, amikor már nincs hová bújni, csak te maradtál, és a szembesülés. Hogyan tudsz megküzdeni a kétségekkel, a gátjaiddal, a félelmeiddel, önnön bizonytalanságoddal?!

Mire figyelj, ha pornó fogyasztó vagy – pornóval kapcsolatos sorozatunk következő cikke/videója. Sokrétű a téma, így több szempontból is közelítjük. Férfiakról beszélek, a pornóhoz kapcsolódó szexuális és önkielégítési szokásokról. Arról, hogy mire figyelj pornó fogyasztóként, hogy ne csússzanak el a dolgok az életedben. 4 pont amire tudsz figyelni, hogy fenntarts az egészséges pszichés és testi működésed.

Az önbizalom és a kockázatvállalás összefügg. Út a sikeresség, vagy a kudarc felé. Gát vagy lehetőség. Fejleszd te is az önbizalmad, hogy sikeresebb emberré, és férfivá/nővé válj.

Út az embertől a férfi/nő felé…  Mind egy társadalomban élünk, ezáltal normák, szabályok alá tartozunk. Egész életünkben megfelelni tanultunk. Elfogadhatónak lenni, mert akkor vagyunk szerethetők, és elég jók. De mi a helyzet, amikor az ösztönös én lép az előtérbe, és szeretne ön-érvényesíteni, szabadabb, szabadosabb lenni, vagy megélni a szexualitás adta lehetőséget.

A cikk a Stylemagazinban is megjelent! 

Hogyan nyerd vissza az Hntimitást a kapcsolatban!

Az intimitás az a kapocs, amire mindannyian vágyunk mély, emberi kapcsolatainkban. Férfi és nő között pedig különleges értékkel bír. Az intimitás táplál, megélhetjük általa a szerethetőség és elfogadhatóság élményét. Ugyanakkor sérülékennyé is tesz. Ha már sérültünk, és őrizzük a fájdalmat, elindulunk az elhidegülés útján. És maradunk rajta, amíg képessé válunk a fájdalom, a csalódás, a kudarc, a trauma, a szégyen, a bűntudat feldolgozásásra, és a megbocsátásra, magunknak és a párunknak, egyaránt.