Intimitás coaching - YouTube csatorna

Ez a téma nem való a párkapcsolatba, így nem is beszélünk róla.
 
Ezt csak magunkban éljük meg, éljük át, és magunkban küzdünk vele. Ugyanakkor, vannak tetten érhető jelei. Ne ámítsuk magunkat, hogy teljes mértékben tudjuk takarni a bizonytalanságunkat. Akkor jelenik meg az életünkben, amikor meg kell győződjek arról, hogy elég jó vagyok, elfogadható, szerethető és reaktív módon, várok megerősítő visszajelzésekre, amik engednek tenni egy lépést előre a kapcsolat vagy az együttlét alakításában. Arról beszélgetünk, hogyan hozd létre a saját biztonság tudatodat, és válj proaktív féllé.
Előre szólok, kemény sorok következnek, különösen, ha te is érintett vagy.
 
A kemény sorok mögött saját és kedves ügyfeleim által megosztott tapasztalat és tudás húzódik. Nem tudok beállni abba a sorba, ahol túlkedveskedéssel, túlzó megértéssel, támogatják az állapotban maradást. Helyette szeretnék mutatni mást. Ami működik. Ami gyorsan működik. Ha nem hiszed, próbáld ki.
A videóban beszélek arról, hogyan lépj ki a gúzsba kötő szorongó, depresszív állapotból
Valójában ezért titkoljuk, szégyelljük!
 
Mindenki néz pornót. Korrekt. Ám vannak tartalmak, amikről nem beszélünk, mert azt már olyan, mintha tilosban járnánk. Ezt pedig ki akarná felvállalni?!
– Ez a téma kapcsolódik a “Te is függő vagy” című videóhoz! –
Amire az ember kondicionálja magát, azt keresi az életében. Érzéseket keresünk, ha jó nekünk, ha nem. Nem az a valós szempont! Hanem adott hormonális hatás alatt lenni!!! 
Ha változtatni akarsz, főleg a szorongásodon..
Az ember, mint biokémiai lény…
 
Neked mi a függőséged?!
 
Neem, nem a drogok, a szerek a téma! Hanem a szokásrendszeredhez, az érzésvilágodhoz kapcsolódó biokémiai állapot. Belegondoltál már abba, hogy mi van a háttérben? Milyen neurológiai és kémiai folyamatok zajlanak benned, miközben te érzel, gondolsz, cselekszel?!
Gondolkoztál már azon, miért térsz vissza mindig ugyanahhoz a témához? Miért akad be a lemez? Miért nem tudsz túlmenni? Amikor változtatni akarsz, tudd, ezzel állsz szemben valójában. Nem véletlenül mondják, mindenkinek önmaga korlátait kell megugrani.
Az élet nehéz szokták mondani… Miért?!
 
Mert sokszor érezhetjük magunkat összezavarodva.
Gyermek korunktól azt tanuljuk, hogyan feleljünk meg adott társadalmi normáknak, szabályoknak, feltétel rendszereknek, hogy elfogadhatók és megfelelő tagjai legyünk akár a családnak, akár a társadalomnak. Ha elfogadható vagyok, szerethető is vagyok, tehát megteszem, amit tudok.
Aztán később, felnőtt korunkban, keressük a választ a “Ki vagyok én?!” kérdésre. Hogyan tudunk ön-érvényesíteni, önazonosnak lenni egy megfeleltetett világban?! Hol az egyéni szabadság a rendszeren belül?

Nőként széttenni a lábunkat, szégyenteljes, bűnös?!

Neveltetésünkből kifolyólag, rendkívüli pejoratív értelmet kapott nőként széttenni a lábunkat. Sok dogma, félemlítés kapcsolódik hozzá, hogy a fentebb valóink biztosíthassák, hogy kizárólag akkor történjen, amikor az elrendeltetett. A mai napig sokak számára szégyenteljes széttenni a lábukat. És nem, nem egyéjszakás kalandról beszélek, hanem párkapcsolati együttlétről. A videóban javaslatokat teszek olyan gyakorlatokra, amit rendszeresen elvégezve, te magad is képessé válsz feloldani ezt a negatív beidegződést.

Másként szólva, kockáztatsz, vagy elkerülsz, kifogásolsz, biztonsági játékot játszol?

Mersz szembesülni? A félelem visszatartó erő. Valójában sok esetben a lehetőségtől tart vissza, csupán azért, mert adott dolog, tevékenység, választás egyelőre ismeretlen számodra. Az ismeretlen pedig általában nem biztonságos. Ami nem biztonságos, attól tartunk, félünk, óvakodva, ha közelítünk. Megtudhatod, hogyan fejleszd a kockázatvállaló képességed.

Fals biztonság, szégyen, álarcok helyett, arra motivállak, merj megküzdeni benső félelmeiddel, kétségeiddel, bizonytalanságoddal, hogy igazán megélhesd a nőiességed, és a nemiséged.

A testkép és az énkép összefügg. Ha szégyennel élsz a tested iránt, ha félsz meztelennek lenni, ha álarcokra, körülményekre van szükség, hogy biztonságban érezd magad, valószínűleg tévúton jársz. Beszéljünk a ruha, a körülmények adta fals biztonságról, és arról a kétségekkel teli meztelenségről, amikor már nincs hová bújni, csak te maradtál, és a szembesülés. Hogyan tudsz megküzdeni a kétségekkel, a gátjaiddal, a félelmeiddel, önnön bizonytalanságoddal?!

Mire figyelj, ha pornó fogyasztó vagy – pornóval kapcsolatos sorozatunk következő cikke/videója.

Sokrétű a téma, így több szempontból is közelítjük. Férfiakról beszélek, a pornóhoz kapcsolódó szexuális és önkielégítési szokásokról. Arról, hogy mire figyelj pornó fogyasztóként, hogy ne csússzanak el a dolgok az életedben. 4 pont amire tudsz figyelni, hogy fenntarts az egészséges pszichés és testi működésed.

Az önbizalom és a kockázatvállalás összefügg.

Út a sikeresség, vagy a kudarc felé. Gát vagy lehetőség. Fejleszd te is az önbizalmad, hogy sikeresebb emberré, és férfivá/nővé válj.

Út az embertől a férfi/nő felé…  

Mind egy társadalomban élünk, ezáltal normák, szabályok alá tartozunk. Egész életünkben megfelelni tanultunk. Elfogadhatónak lenni, mert akkor vagyunk szerethetők, és elég jók. De mi a helyzet, amikor az ösztönös én lép az előtérbe, és szeretne ön-érvényesíteni, szabadabb, szabadosabb lenni, vagy megélni a szexualitás adta lehetőséget.

A cikk a Stylemagazinban is megjelent! 

Hogyan nyerd vissza az intimitást a kapcsolatban!

Az intimitás az a kapocs, amire mindannyian vágyunk mély, emberi kapcsolatainkban. Férfi és nő között pedig különleges értékkel bír. Az intimitás táplál, megélhetjük általa a szerethetőség és elfogadhatóság élményét. Ugyanakkor sérülékennyé is tesz. Ha már sérültünk, és őrizzük a fájdalmat, elindulunk az elhidegülés útján. És maradunk rajta, amíg képessé válunk a fájdalom, a csalódás, a kudarc, a trauma, a szégyen, a bűntudat feldolgozásásra, és a megbocsátásra, magunknak és a párunknak, egyaránt.

hu_HU