Párkapcsolati tanácsadás

Az életünkben sokféle problémával találhatjuk szembe magunkat. A sok szép, közös élményen túl, a párkapcsolat is lehet ennek a forrása.

Az életünkben sokféle problémával találhatjuk szembe magunkat, melynek a párkapcsolat is lehet a forrása.

 • Elakadtatok a kapcsolatban?
 • Nem sikerül megérteni a másikat, vagy elfogadni egy helyzetet?
 • Szeretnétek változtatni a berögzült sémákon, de valahogy mégsem sikerül?
 • Nincs kivel megbeszélni a problémát, a kialakult konfliktust?
 • Egyedül érzed magad?
 • Esetleg kihunyt az intimitás? Gyakorta emlegeted, régen, jobb volt?
 • Bárhogy próbáljátok, mindig ugyanaz az eredmény?

A változáshoz a döntésen át vezet az út. Te már döntöttél?

Kitartasz mellette.
Felismerted a problémát, és elkötelezett vagy a megoldásra.
Szeretnéd elengedni a fájdalmat, a neheztelést, és megbocsátásra, megbékélésre lelni.

A döntés követően őszintéségre van szükség. Őszinte, mély kommunikációra. Szakértőként ebben tudlak leginkább támogatni, hogy a kimondott szó célba érjen, megértésre, elfogadásra jussatok, a megoldásért és egymásért.

Motivált vagy felvállalni a jelenkori nehézségeket a jövőbeni boldogságért, harmonikusabb életért, kapcsolatért?

Akkor kezdhetjük a közös munkát!

Hogyan dolgozhatunk együtt?

1. Konfliktus kezelésére fókuszált mediáció

Ha célzottan, gyors megoldásra törekedtek, nem szeretnétek hosszabb párterápián részt venni, lehetőség van kizárólag, a konfliktus helyzetre fókuszálva jutni egy megoldásra. Feltárjuk a probléma forrását, megnézzük az igénybeli eltéréseket, és azon dolgozunk, hogy eljussatok az egymás közötti megértésre. Segítek eljuttatni egymás irányába az információt, az álláspontokat közelíteni, az érzelmeket kezelni és egy közös elfogadásra, megállapodásra jutni. Ezáltal felszámolni a problémát.

2. Párkapcsolati tanácsadás, terápia

Amennyiben egy összefüggő, régóta fennálló problémára keresed, keresitek a megoldást; szeretnétek felszámolni a veszekedéseket, a fájdalmas pillanatokat, az intimitás nélkülözését, az elhidegülést, vagy más problémát, akkor a párkapcsolati tanácsadáson való részvételt javaslom. Az én feladatom az, hogy rávilágítsak a személyiségjegyek eltéréseire, a számotokra működő megközelítési és kezelési módokra. Új nézőpontokat adjak, hogy ti más aspektusból lássátok egymást, hogy képesek legyetek megérteni egymást. Elfogadjátok, hogy mindketten eltérő személyiségek vagytok, így egyedi megközelítést igényeltek, és hogy az eltérő gondolkodásmódban mi számotokra a potenciál.

Beszélgetéseken át jutunk egyre jobb érzésre, átformált megközelítésre és a kapcsolat javulására. Természetesen az eredményt a kettőtök befektetett munkája fogja leginkább befolyásolni, miközben én is megadom a tőlem telhető legtöbb szakmai segítséget.

Ha tehetek egy személyes megjegyzést, kérlek, ne féljetek szakmai segítségért fordulni. Minden befektetett munka megtérül, amit Ti szeretetben, (ön)becsülésben, büszkeségben, kitartásban, motivációban fogtok megélni.

3. Szexuálterápia, tanácsadás

A) Az emberi és érzelmi problémákon túl, a szexualitással kapcsolatos problémák és zavarok is jelentkezhetnek. Ilyenkor egyénileg és párként is foglalkozom veletek. A legtöbb szexuális zavar az érzelmek helytelen kezeléséből, elfojtásából, elraktározásából ered, vagy az énkép, az önértékelés, az önbecsülés, az önbizalom sérüléseiből. Tehát olyan lelki és pszichés eredetű problémák, melyek pszichoszomatikusan, testileg is megjelennek. A kialakult zavar, diszfunkció, gyógyszermentesen kezelhető, szexuálterápia révén. Bővebben itt tájékozódhatsz a terápiáról.

B) Elégedettek vagytok a házas életetekkel, inkább tanulni, fejlődni szeretnétek egyénre szabott információk révén, szakértőtől? Ezen találkozások során feltehetitek a kérdéseiteket, legyen szó az intimitásról, a szexualitásról, segédeszközök használatáról.

Ha vannak, feltárjuk mi van a félelmek, gátlások mögött.

Felmerült a nyitás gondolata? Beszélgethetünk arról is, milyen párkapcsolati modellben éreznétek jól magatokat leginkább. Szakmai tájékoztatással tudlak segíteni, megvizsgálni, hogy mi a nyitásra való érdeklődés/törekvés mögöttes tartalma, illetve hogy számotokra mi lenne a legjobb választás, döntés, és mi a személyes felelősségetek, továbbá, hogyan tudjátok a lehetséges problémákat, veszélyeket, lelki sérüléseket elkerülni.

Miért hasznos a párkapcsolati tanácsadás?

 • A konfliktus kezelésére, megértésre, megnyugvásra juthattok által.
 • Személyiség fejlesztő hatása van, mélyebb önismeretre ad lehetőséget.
 • Segíthet eljutni a megfelelő döntésre.
 • Terapeutaként nem támogatom a minden áron együtt maradást.
 • Ha az elválásról dönt mindkét fél, akkor abban segítek, hogy a lehető legszebb, legemberibb lezárásban legyen részetek.
 • Pótolja a hiányosságokat. Amikor hiányt érzékelünk a kapcsolatban, megmutatkozhat érzelmi kitörésekben, hárításban, elhidegülésben, játszmákban. Ezekre fényt derítünk, és a berögzült mintákat új viselkedési mintákká formáljuk, a kiegyensúlyozott párkapcsolati élet érdekében.
 • A kapcsolat egy érték. Befektetés, döntés, cselekvés. A terápia után megerősödik az egymásba fektetett hit, bizalom, szeretet, kötődés. A kapcsolat értéke az emberi értékesség elementáris része.

Javasolt cikkeink. Ezeket is olvasd el: