Nőiesség Fejlesztő Akadémia

Nőknek, anyáknak - egy minőségi életért

Neked mire van szükséged ahhoz, hogy elégedettnek, sikeresnek, kiegyensúlyozottnak érezd magad nőként?

Nőiesség fejlesztő akadémia célja

Azok a nők jelentkezését várom, akiknek elege van valamely életterületbeli sikertelenségből, elfojtásból, zavarból. Legyen az önelfogadás, a testkép – testsúly, a párkapcsolat, a szexualitás, az érzelmek kezelése… és még sorolhatnám. Akik szeretnék újrakezdeni az életüket, mert elég volt a régi, rossz, nem működő dolgokból. Akik szeretnék stabilizálni az érzelmi állapotukat, az önbecsülésüket, a hitüket és önbizalmukat, vagy akár a testsúlyukat.

Mindegy mely életterületen érzed, tapasztalod a problémát, elakadást, a változás szükségességét, mert az egyik hat a másikra, rád, a nőiességedre.

A Nőiesség Fejlesztő Akadémián 5 fő életterületet vizsgálunk és fejlesztünk. Célunk, hogy elégedett, sikeres, magabiztos, csodálatos nőnek érezd magad; hogy elhidd és megtapasztald milyen az egészséges testben az egészséges lélek.

Nőiesség 5 fő életterülete

Testkép

Milyen az ideális testképed?

A testedről alkotott véleményed nagyban befolyásolja a közérzeted. Megvan rá az okod, hogy miért olyan testben él a lelked, amilyenben. Ha változtatnál, ez az első, amire figyelj: mi a viszonyítási alapod, és reális-e. Aztán mond meg magadnak, igen, hajlandó vagyok tenni a változásért, és hogy jobban szeressem, becsüljem önmagam, és általa a testem.

Az elégedett lélek, szereti a testét is, és nem sanyargatja tovább elérhetetlen vágyakkal, képekkel, ideákkal, vagy diétákkal. Az életmódváltás és az önelfogadás jó gyakorlat az elme és a lélek megnyugtatására. Tudatos önfejlesztés, és konzisztens lépések sorozata, ami megteremti magát az elégedettség érzését. A nőiesség megmutatkozásának alapját.

Énkép

Hogyan vélekedsz magadról? Miben hiszel?

Az egészséges énkép egyre ritkább, amikor álarcok, hamis mosoly mögé bújhatunk. Amikor mutatni kell kifelé a világnak…

Mi lenne, ha őszinteségre törekednénk? Lehet, szorongó lelkünk megnyugvásra lelne. Lehet, végre elkezdenénk megbecsülni önmagunkat, és kiállni, érvényesíteni a határainkat, értékeinket, elveinket. Lehet már nem engednénk másoknak azt sugallni, nem vagyunk elég jók, szerethetők, elfogadhatók! Ami korábbi tapasztalatainknál fogva eddig elképzelhetetlen volt, változhatna, és elkezdenénk hinni és bízni önmagunkban. Végre el tudnánk fogadni azt, amire vágyunk és ott van az orrunk előtt. Például a férfit, a kapcsolatot, az intimitást, mások szeretetét. Már nem lesz szükség a kemény, önmegtartó, túlemancipálódott, de lelkében magányos női szerepre.

Érzelmi állapot

Hogyan érzed magad?

Az, amit gondolsz magadról, és amit a környezetedből is leszűrsz (saját értelmezésed szerint), alapjaiban befolyásolja, hogyan érzed magad. Hogyan veszed a mindennapi akadályokat, nehézségeket. Vagy azt, mit és mennyit tudsz adni önmagadnak (öngondoskodás), és szeretteidnek (párkapcsolat, család, barátok). A benned lévő folyamatok sokaságának “végterméke” az érzelmi állapotod. Például: frusztráció, depresszió, hiszti, passzív-agresszív viselkedés. Ha a nehézségek ellenére is képes vagy pozitívan látni a világot, akkor képes vagy megélni az apró pillanatokat, és átélni az örömöt, a szeretetet, a boldogságot.

Szarul érzed magad? Gyere, megváltoztatjuk a belső folyamatokat, hogy pozitívan lásd a világot, s benne önmagad!

Nőiesség, szexualitás, párkapcsolat

Mit gondolsz magadról, mint nőről?

A modern nő szexualitásában, nem sok ösztönösség maradt. Egy életen át tanult minták sokasága. Mit szabad, mit nem, mi a helyes és helytelen. Régi korok akár ártalmas berögződései, hiedelmei kísérik ma is utunkat.

A nőiesség, és a szexualitás kéz a kézben jár. Az, ahogyan vélekedsz magadról, amiket tapasztaltál, amilyen hatások érnek, mind megmutatkoznak a nőiességedben és a szexualitásodban. Minden nap! Ezért is fontos az egészséges énkép, testkép és kötődési mintázat. Hogy általa azt a nőt képviseld, aki úgy jelenik meg, beszél, gondolkodik, érez, dönt, cselekszik, ahogyan szeretne és számára jó. Mert önazonos. 

Életmód

Milyen szokások, napi rutin jellemez?

Az életmód is pont oly komplex, mint a másik négy csoport. Ha nem hiszel  magadban, valószínűleg olyan munkát választottál, amiben szenvedsz, nem szereted igazán. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, akkor hogyan lehetnél jól a párkapcsolatodban? Van egyáltalán párod?

Vajon a súlyod akadályoz-e valamiben? Ha igen, az életmódod, a gondolkodásod, a szokásaid, az érzelmek kezelése, a lelki állapotod által, érezheted magad demotiváltnak a változásra, annak ellenére, hogy vágysz rá. Kimondod: “Tudom, hogy változtatnom kell.

Itt az idő, tegyünk érte közösen! Éld meg a nőiességed!

Benyomtam az egyik gombod?

Érezted, hogy hozzád szólok? Megakadt a szemed valamely kérdésen, gondolaton, összefüggésen?

Oszd meg velem, melyik életterületen érzed az elakadást. Szakmai segítséggel, közösen elindulunk a fejlődés, változtatás pozitív útján. itk@intimitascoaching.hu

Kérdezd meg magadtól, mi válna lehetségessé számodra, ha együtt dolgoznánk?

Miért jó neked a rendszerszintű gondolkodás?

Leggyakoribb élethelyzetek, belső konfliktusok:

“Szeretném, ha olyan transzformációban lenne részed, ami alapjaiban változtatja meg a nőiességedet, és az életedet!”

Mennyibe kerül a program?

Csoportos foglalkozás

Min. 3 fővel induló tematikus csoport foglalkozások.
Bármikor csatlakozhatsz, az 5 életterületből emelünk ki 1-1 központi témát, amiről aznap beszélgetünk.
Fejlődj a társaiddal együtt egy kis létszámú, összetartó, bizalmi körben!

Ára: 9.000Ft/hó

vagy 5.000Ft/alkalom

Személyes történetek - akiknek már megváltozott az életük az együttműködésünk által:

Emlékszem, sírva kerestem meg Évát, hogy nekem miért nincs orgazmusom?! Annyi mindent megadott az élet, családot, gyereket, szép házat, jó munkahelyet. Csak épp kielégülésben nem volt részem. Szeretem a páromat, és szégyellem, amiért nem vagyok erre képes. Nehéz volt a közös munka, mert gyors eredményt vártam, érezni akartam! Éva a türelmemet kérte, mert felépíteni azt, ami 20 éve nincs az életemben, nem fog történni 1-2 hónap alatt. Tartotta a fejemet és a lelkemet, motivációt, kitartást adott az önismereti utamon. Vizsgáltuk a szexuális ismeretemet és a páromét, és tanultunk számos új technikát, megközelítést. Tanultunk figyelmi egymásra és érzékenyíteni, szégyen nélkül reagálni, és megélni az örömöm. Tanultam testtudatot, légzéskontrollt, míg nem egy szép napon elfelejtettem görcsölni, előre félni, hogy nekem úgysem fog sikerülni. Akkor végre teret adtam valami új érzésnek. Végre, én is átélehettem a testi-lelki kielégülést, 20 év semmitmondó szexuális élet után! Hosszú és rögös út volt, érzelmekkel telített állapotban. De ketten is velem voltak, és azt akarták, amit én! Látni, ahogy a nőiességem, a szexualitásom kinyílik.
Katalin
39 éves
Félénk, kedves, szorongó lány voltam, aki nem hitte el, hogy elég jó lehet egy szép kapcsolathoz. Hiába próbált erősíteni a párom, soha nem hittem el a kedveskedését. Sőt, ellene fordítottam, hiszen nekem nem járt a kedvesség és a szeretet! Nem tudtam valójában semmit sem elfogadni. Egyedül voltam, egy kislányként, odabent a lelkemben. De senki sem látott engem valójában, mert kedvesen mosolyogtam, figyelmes voltam. Kifelé adtam, befelé nem fogadtam. Emlékszem, egy napon csak álltam, és néztem a páromat. Drámáztunk, nagyjából a semmin. Csak csináltam rutinból, pedig magam sem értettem miért teszem. Aztán elhatároztam, ez így nem mehet tovább, mert tönkre teszem magam. Évával azon dolgoztunk, hogyan váljak képessé szeretni és elfogadni önmagam, és mindazt, amit a párom adni tudott. Hogyan tartsam a határaimat, ne alkudjak meg, és ne legyek jó kislány, vagy kiszolgáló személyzet (amit önként választottam). A szexben is azt lestem, a párom mit és hogyan szeretne, kifelé mutattam, de én sehol sem voltam. Csak eljátszottam, mert volt egy meggyőződésem, hogy mi kell a páromnak. Hát kiderült ő is szenved attól, amitől én, csak fordítva. Eddig a fejemből, képekből, életérzésekből táplálkoztam. Amolyan elvárás-megfelelés alapon. Meg kellett tanulnom, én is számítok, ugyanolyan fontos és értékes vagyok. Meg kellett tanulnom tisztelni a testem, a lelkem, az elmém. Meg kellett tanuljam kifejezni a szükségleteimet, az igényeimet, a vágyaimat. Hogy önmagamra leljek, és úgy és azt tegyem, ahogy nekem is jó. Azt gondolom a neveltetés, a társadalmi hatások annyira alattomosan belénk ivódnak, hogy sokszor észre sem vesszük. A párunk tartja a tükröt, és jobb esetben még időben észrevesszük, hol van egy rosszul működő program. Köszönöm neked Éva a támogatásodat és azt az energiát amit te is beletettél. Végre rátaláltam önmagamra!
Noémi
28 éves

Pszichológiai és szexualitással kapcsolatos cikkeink

Félelemről, őszintén

Félelemről, szeretetről, őszintén Sokan küzdünk legbensőbb félelmeinkkel, melyeket nehéz lenne megosztani a sérthetetlenség oltárán. Így előfordul, már csak dühként tombol… Létezik-e még a teljes értékű

Elolvasom a cikkett »