Önismereti kurzuskönyv pároknak

Intimitás nélkül mit sem ér a párkapcsolat…

Vannak nehéz időszakok, amikor férfi és nő elindul az eltávolodás útján. A kérdés mindig az, meddig jutnak ezen az úton. Vajon melyikük áll meg előbb, és mondja azt a másiknak,

“Édesem, ha így folytatjuk, lehet, hogy elveszítjük egymást.”

Ha ti is ott vagytok, hogy szeretnétek megállni az eltávolodás útján, és újra közel kerülni egymáshoz, a Szexuális hárítás című könyv igazán nektek szól. Felfedezheted benne saját konfliktusaidat, problémáidat, kommunikációs és reakciós mintáidat, játszmáidat, melyek azért alakultak, hogy kevésbé érezd sérthetőnek marad, hogy óvd magad. Miközben sajnos, egyúttal távolítod is a párodat. Perpatvarok, érzelmi viharok által kompenzálod az intimitás hiányát. Pedig ezzel is csak távolabb kerültök egymástól, annak ellenére, hogy pont az ellenkezőjére vágysz.

 

Ezen az úton elveszítheted az érdeklődésedet, a nemi vágyadat, a motivációdat. Elnyomod a szükségleteidet, a vágyaidat, a kíváncsiságodat, és hamis képet festesz magadról, saját magadnak.

 A könyvben pártatlanul igyekeztünk nem csak beszélni a játszmák és a hárítás világáról, de segítséget is nyújtunk mindkét félnek a megoldásra. A könyvhöz készült Női és Férfi Munkafüzet is, mely a terápiás munkát segíti a felek között, kényelmesen az otthonukból.

Szerző: Lacsny Éva – szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó

Szakmai lektor: Marin Codrut – pszichológus tanácsadó

hu_HU