Mi az a szexuálterápia

párkapcsolati konfliktus, párterápia

Szexuálterápia, más néven szexterápia

A szexuálterápia, más néven szexterápia a pszichológiára alapozott, ám kibővített tudás, információ, tudomány, lélektan. A legtöbb pszichológus, pszichiáter a tanulmányai során nem kap a szexuális élettel kiegészített tudást, így nem is kompetensek ezen a területen, nem látják át megfelelő minőségben.

Párkapcsolati tanácsadás

A szexuálterápia nálam 3 fő módszert foglal magába.

  1. Analitikus terápia – az ügyféllel folytatott beszélgetések célja az egyén múltjának feltárása gyermekkorától napjainkig. Olyan mélységig, melyet adott probléma indokol. A beszélgetés és az önvizsgálat kiterjed az énkép és a testkép területeire, a negatív korlátozó hiedelmek felismerésére és a gondolat-érzés világ megjelenítésére, a nemi életre, és a párkapcsolatra, ha van. Röviden arra, milyen hatások érték, és abból mi volt az egyén számára a konklúzió. Mit szűrt le belőle, mit, hogyan tanult kezelni, megküzdeni, kibírni. Ennek milyen hatásai, nyomai maradtak, és váltak láthatóvá, mint pszichés, lelki vagy szexuális probléma, vagy belső-külső konfliktus.
  2. Kognitív terápia – probléma megoldására fókuszáltan minden konzultáció alkalmával házi feladatot kap az egyén, ami vonatkozhat önvizsgálatra, minták-sémák felismerésére és beavatkozásra, a nemi élet kibővített ismereteire, szexuális diszfunkciók kezelésére. Röviden, ami ma nem megfelelően működik, azt működőképessé tesszük.
  3. Integratív módszerek – amit beszélünk, és amit tanulunk, az, mint egy új (viselkedés)minta, egy új program, integrálásra, elsajátításra kerül. Holisztikus megközelítéssel a teljes szexuálterápia kiterjed a test, a lélek és a psziché területeire.

Miért emelem ki, hogy nálam milyen a szexuálterápia?

Minden szakember, alapvetően ember. Megvan a saját értékítélete, megközelítése, tudása, tapasztalata. Valamelyest egyéni, és ettől válik választhatóvá, vagy nem.

Amit én képviselek összetett. Használom a női-emberi intuitív minőségem, és többrétű tanulmányaim is hozzásegítenek a hatékony, eredményes munkához.

Szakemberként holisztikusan közelítem az embert, különös tekintettel arra, hogy a szexualitás az ősi, ösztönös, néha állatias énünkhöz kapcsolt, míg az ember maga, a szocializációs folyamat “mosta” egyén. Ezt a kettősséget csak úgy lehet összhangba hozni, ha szakemberként képes vagyok mindhárom területre rálátni: test, lélek, psziché, és átfogó képet, módszert, tudást átadni kedves ügyfeleimnek.

Ezen megközelítésem, tudásom által, változás, tartós gyógyulás érhető el az egyén viselkedésében, kommunikációjában, gondolkodásában, érzésvilágának kezelésében, vagy a (szexuális) életminőségében.

Köszönöm, hogy engem választasz!

Jelentkezz be egyéni, vagy páros konzultációra

Párkapcsolati tanácsadás, konfliktus-kezelés

Szexuálterápia, szexuális önismeret fejlesztése

Női / férfi minőség fejlesztése

Önismeret fejlesztése

Egészségtanácsadás

hu_HUHungarian