Intimitás Coaching

Érints, hogy fellélegezz – masszázstanfolyam

Érints, hogy fellélegezz - masszázstanfolyam

Az érintés a legősibb szeretet nyelvünk egyike, mely gyermekkorunk emlékeiből gyökeredzik. Az érintés felidézi a gyermek és az anya kapcsolatát, zsigeri része a sejt-, az idegrendszer- és az izommemóriának.

Az érintés a legősibb szeretet nyelvünk egyike, mely gyermekkorunk emlékeiből gyökeredzik. Az érintés felidézi a gyermek és az anya kapcsolatát, zsigeri része a sejt-, az idegrendszer- és az izommemóriának.

Kialakul egy elvárásunk, milyen számunkra a jó érintés, milyen érzéssel, érzettel társul. Felnőttként is ezt az érzést keressük, alakítjuk, finomítjuk

Érints

Érdekes kérdés, hogy kinek milyen a viszonya az érintéssel

Vannak, akik tartózkodóbbak, és vannak, akiknek ez a gesztus nagyon sokat ad és jelent. Akik az első csoportba tartoznak, általában érintésben hiányosabb környezetből származnak, és kevesebb intimitást tapasztalhattak. Számukra különösen jó terápia, ha (egy bizalmi légkörben) fokozatosan kiteszik magukat annak, amivel problémájuk van, tehát, például az érintésnek. Így tudunk tanulni, fejlődni és feloldani a bennünk szunnyadó blokkokat, frusztrációkat. Aki megtanul jól érinteni, vagy akár masszírozni is, olyan új emlékeket adhat a párjának, amik még inkább képesek megszilárdítani a kapcsolatot, és fenntartani az intimitást.

Ahogy az anya is, odafigyeléssel, érintéssel és feltétlen szeretetével gyógyítja gyermekét, ugyanígy tudjuk férfi és nő viszonyában, a párunkat is segíteni saját belső, gyógyulási folyamatában.

Az érintés befogadása egyenlő a bizalommal. Egy megelőlegezett bizalom, amikor tudom, a másik nem elvenni akar (önzésből), vagy ártani, hanem törődni, gondoskodni, adni. Ajándék mindkét oldalról, adni és fogadni.

Csökkentsd a benned szunnyadó kritikust!

Tanuljunk meg így is kommunikálni, szavak nélkül, figyelve, érzékelve a másikat. Erősítsük önmagunkban a bizalom, a tisztelet, az alázatosság és a szeretet-szerethetőség érzését. – Elősegítve az önelfogadás, az önbecsülés érzetét is.

Az érintés visszafelé hat. Először a test, majd a lélek, és végül a psziché gyógyul. Az érintés segít megváltoztatni az érzéseinket és a gondolatainkat is, így felszabadítva minket a terhes, negatív – nem feltétlenül valós – önkritika alól.

Alapmasszázs tanfolyam Neked és párodnak

Téged is érdekel a téma? Szeretnél többet tudni, és fejleszteni ezen képességeidet? Gyere, és változtassunk együtt!

Jelenleg egyedülálló, szingli vagy? – Értékes tudásra tehetsz szert, ami által változhat a hozzáállásod, a gondolkodásmódod, és fejlődhetsz az érintés, figyelem, tudatosság területein. Miért jó ez neked? Mert minden, amit ma tanulsz, a jövőben bármikor hasznosíthatod.

Március 14.én várlak az Alapmasszázs című egy napos tanfolyamon, mely elméleti és gyakorlati képzésből is áll, kifejezetten a párkapcsolati problémákra és igényekre fókuszálva.

Jelentkezz be
egyéni, vagy páros konzultációra